Katso ohjeet ja vinkit yleisimpiin vikatilanteisiin täältä
Puhelin- ja sähköverkko
Jos asut haja-asutusalueella tai erityisen ukkosherkällä alueella, sinun kannattaa irrottaa puhelin- ja sähköverkkoon kytketyt tietokoneet ja niihin liitetyt laitteet pistorasioista ukkosen ja myrskyn ajaksi. Irrota samalla myös laajakaistalaitteet, kuten esimerkiksi modeemi ja mahdolliset reitittimet. Irrota laitteet sähköverkon lisäksi myös antennipistokkeesta. ADSL- ja VDSL-yhteyksissä muista irrottaa lisäksi puhelinjohto puhelinpistokkeesta. Näin voit välttyä laitteiden rikkoutumisilta.
Voit suojautua ukkosen aiheuttamilta jännitepiikeiltä myös ylijännitesuojalla. Ota kuitenkin huomioon, että ylijännitesuojia on erilaisia, ja ne kestävät jännitepiikkejä eri tavalla. Ylijännitesuojan tehtävänä on estää salaman tai linjalle kaatuneen puun aiheuttaman virtapiikin siirtymisen rakennuksen sähköverkkoon ja laitteisiin.
Matkapuhelinverkko
Matkapuhelinverkon tukiasemat toimivat sähköllä, ja tukiasemat on varmistettu sähkökatkojen varalta akuilla. Pitkäkestoiset sähkökatkokset aiheuttavat kuitenkin katkoksia myös matkapuhelinverkon toimintaan sähkönsyötön estyessä.
Jos puhelimesi ei löydä verkkoa, käynnistä puhelin uudelleen. Puhelin hakee tällöin verkon uudestaan. Puhelin, joka soveltuu 4G-verkkoon, pyrkii aina käyttämään 4G-kuuluvuusalueella 4G-verkkoa. Jos hetkellisesti paikallinen 3G-verkko on 4G-verkkoa vahvempi, 4G-verkkoon pyrkiminen voi aiheuttaa muun muassa puheluiden yhdistämisessä viivettä tai suoraan vastaajaan ohjaamista.
Tällöin sinun kannattaa asettaa matkapuhelimesi tukemaan 2G- ja 3G-verkkoja samanaikaisesti. Tarkista tarvittaessa käyttöoppaasta, kuinka saat puhelimesi toimimaan sekä 2G- että 3G-verkossa.
Vinkki! Tiedotamme muutoksista ja häiriöistä osoitteessa www.elisa.fi/hairiotiedotteet ja häiriökartallamme www.elisa.fi/hairiokartta. Saat palvelunäkymät myös älypuhelimella sekä kaapeli-tv:n infopaikalta 380.